dimecres, 19 de maig del 2010

EL DIA DE SANT JORDI

El dia de Sant Jordi, al igual que fem cada any vam quedar amb els petits del punt Òmnia a l'aula per tal de pujar i participar de les activitats que es varen proposar al poble. El fet de sortir de l'aula a banda de ser una activitat intrinsecament motivament per als nens també els ajuda a tenir una visió més àmplia del que és el projecte Òmnia, i a sentir que formen part activa del mateix. Molts d'aquests nens, es troben en situacions socials i familiars difícils i segurament no haguessin participat dels actes si no hagués estat per mediació del Punt.
D'altra banda el fet de treure el punt al carrer també n'ajuda a fer difusió, aproximar-nos a la resta de col·lectius i entitats del poble i fer visibles als seus usuaris que generalment es troben bastant aïllats al barri i es barregen poc amb la canalla del poble. Ells s'ho passen bé i participen de la festa i els jocs que es fan. Aquest any el programa que vam seguir va ser el següent:

17:00 Ens trobem tots al Punt Òmnia.
17:15 Arrivem a la plaça de l'ajuntament on fem un tomb per les paradetes. Allà ens regalen enganxines, globus, llàpis, carmels i roses fetes de paper pinotxo.
17:45 Pugem a veure una exposició de fotografia d'animals salvatges que es feia a la vora.
18:00 Anem a berenar a la xocolatada popular.
19:00 Participem del contacontes i dels jocs al carrer que es fan després.
20:00 Anem a buscar l'auca de Constantí i tornem al Punt.

Les activitats es van allargar a la setmana següent ja que l'auca de constantí consistia en un pòster amb l'historia de Constantí del qual s'havien de demanar els cromos a les diferents botigues i comerços de tot el poble. La iniciativa va tenir tan bona resposta que la setmana de després de Sant Jordi vam sortir del Punt amb els dos grups de petits a demanar els cromos fins que varem tenir l'auca completa. ENS HO VAM PASSAR MOLT BÉ TOTS PLEGATS!